Napels en Omstreken

Napels is de hoofdstad van de regio Campaniƫ in het zuiden van Italiƫ. De stad is berucht vanwege de chaos en vanwege de criminaliteit, maar tegelijkertijd beroemd vanwege de gastvrijheid van de inwoners en natuurlijk vanwege de pizza. De belangwekkendste bezienswaardigheid in de stad is het Archeologisch Museum, waar de meeste objecten die tussen de ruines van Pompeii gevonden zijn bewaard worden.

Napels, Stad van Pizza, Stad van Chaos

Indeling

Spaccanapoli - Straten Napels

Net als alle grote (en een aantal kleinere) Italiaanse steden is het bij Napels handig de stad in te delen naar pleinen en de hoofdstraten die deze pleinen met elkaar verbinden. Het centrum van de stad is nog steeds de straat Spaccanapoli, dat niet voor niets vertaald kan worden als “Splijt Napels”.

Bezienswaardigheden

Naast de Top 10 Bezienswaardigheden Napels hebben we een aantal lijsten gemaakt met o.a. de meest interessante kerken, museums en historische gebouwen van de stad.

Museums

Het allerberoemdste museum van Napels is het Nationaal Archeologisch Museum, waar veel in Pompei en Herculaneum gevonden voorwerpen en kunstwerken te zien zijn. Het Capodimonte Museum is eveneens de moeite waard, met werk van meesters als Caravaggio en Titiaan.

Openbaar Vervoer

Hier vindt U informatie zowel over hoe U de stad het best kunt bereiken als over hoe U het makkelijkst door Napels zelf kunt reizen met het openbaar vervoer. Er is informatie over het internationale vliegveld Capodichino en over het centrale station van de stad.

Winkelen

Via Toledo - Shopping Napels

Shopping in Napels is over het algemeen een stuk goedkoper dan in Rome of in de rijkere noord-Italiaanse steden. De belangrijkste winkelstraat is de Via Toledo. De meest exclusieve wijken zijn Santa Lucia en Chiaia. Mensen die van levendigheid houden en ook iets minder geld willen uitgeven kunnen terecht bij een van de vele markten die elke dag in de stad gehouden worden.

Napels als Uitvalsbasis

Procida eiland bij Napels
De haven van het eiland Procida

Napoli is ook een geweldige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Eilanden als Capri, Procida en Ischia zijn makkelijk met de boot te bereiken en met de trein bent U in 20 minuten in Pompei. Ook andere archeologische vindplaatsen als Herculaneum en Paestum zijn makkelijk bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de schitterende Amalfikust met pittoreske plaatsen als Sorrento en Positano. Zelfs Rome is in iets meer dan een uur met de trein te bereiken.

Napels